Vestnorsk
Jazzensemble

Jon Balke

Ensemble-mesteren, komponisten og pianisten Jon Balke har tatt på seg oppdraget som kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Vestnorsk jazzsenters nye regionale orkesterprosjekt, Vestnorsk Jazzensemble, som i tillegg til Balke samler 13 flotte musikere fra hele regionen i felles musikalsk utfoldelse.

Repertoaret velges fra Balkes rikholdige komposisjonsbeholdning, og vil bestå av «highlights» fra bandprosjektene Magnetic North, Oslo 13 og Batagraf.


Jon Balke (født 1955 i Norge), pianist, keyboardist, komponist, arrangør, perkusjonist, har vært profesjonelt aktiv aktiv siden 1974, da han ble med i Arild Andersens gruppe i studio for ECM. Siden den gang har hans musikalske liv beveget seg gjennom flere stadier:

Leder for flere grupper i Skandinavia, blant andre:

E´OLEN (1978-1988)
SURDU(1977-1979)
OSLO 13 (1980-1993)
MASQUALERO
JØKLEBA
MAGNETIC NORTH kammerensemble
BATAGRAF slagverksensemble
POINT4
SIWAN

Omfattende komposisjonsvirksomhet for et stort utvalg av ensembler og prosjekter som ballett, teater, symfoniorkestre, sangere og jazzensembler.

Balke har samarbeidet med billedkunstnere som Kjell Bjorgeengen, Tone Myskja, Francesco Scavetta, Giorgio Rossi etc.

Kalender

Ingen kommende konserter for øyeblikket.
Tidligere konserter

Ensemble

Bjørn Tomren

Vokal

Har tatt steget frå vestlandets beste jodlar til heile Noregs Polka-Bjørn i Stjernekamp. Sysler ellers med solo-prosjektet sitt, visesamarbeid med Ole Paus eller i duo med Heine Bugge, pluss dei fleste andre sjangrar, frå americana til strupe- og salmesong.

Gro Austgulen

Fiolin

Stavangers nyMusikk-sjef, og sjangeroverskridande fiolinist med master frå NTNU. Like heime i Kitchen Orchestra og med Gunhild Seim som i impro-landskap med Vidar Schanche. Sest òg stadig i full symfonisk utfalding med Stavanger Symfoniorkester.

Christine Oseland

Bratsj

Deltakar i talentprogrammet til Stavanger Symfoniorkester og landa ein fast plass i orkesteret som 24-åring i skarp konkurranse med musikarar frå heile verda. Like stødig og virtuos i små ensemble som i fullt orkester.

Einar Halle

Cello

Fleksibel cellist med bakgrunn frå Universitetet i Stavanger, og omtrent alle symfoniorkestra i Noreg, pluss nokon i Sverige også. Cellolydensemble med Frida Ånnevik, plateinnspeling med Gunnar Halle.

Elisabeth Lid Trøen

Saksofoner, fløyte

Elisabeth Lid Trøen spelte første gong med legendariske Andy Sheppard på  Voss i 2010. Han vart så imponert at han sporenstreks inviterte henne inn i ensemblet sitt. Sidan har ho mellom anna samarbeidd med Joshua Redman,  Steinar Raknes og  Tord Gustavsen. Vossa Jazz-prisvinnnar, plateaktuell med BounceAlarm, og eit etablert stortalent.

Tor Yttredal

Saksofoner

Stavangermusikar Tor Yttredal er ein premissleverandør i Noregs musikkliv. Som jazzprofessor på UIS har han vore mest opptatt med å få andre til å låta betre, men han får innimellom høve til å visa fram for ein kolossal saksofonist han er. Har plateinnspelingar med Elin Rosseland i skjeftet, samt tett samarbeid med Ståle Storløkken, Ole Morten Vågan og Audun Kleive.

Michael Barnes

Saksofoner

Håvard Funderud

Trombone

Bakgrunn frå jazzlinja på Griegakademiet i Bergen. Spelt og spelar i ein haug med band – frå Michael Barnes Oktett til Karoline Wallace og Erlend Skomsvoll.

Simen Kiil Halvorsen

Trompet

Hyperaktiv musikar og jazzlærar på Universitetet i Stavanger. I tillegg til eigen musikk har han samarbeidd med Chris Potter, Per Zanussi, Svein Olav Herstad, Arkady Ahikloper, Lars Vaular og Alexander Hoholm – for å nemna nokre få…

Ivar Kolve

Vibrafon, marimba, perkusjon

Mesterleg, melodisk perkusjonist med ein stor eigenproduksjon både med eigen jaztrio og folkemusikkgruppa Spindel. Fast plass i Bergen Big Band, plateinnspeling med alt frå Karin Park til Karin Krogh. Vossajazzprisvinnar, mottakar av Bergen kommunes kulturpris og Statens arbeidsstipend.

Magne Thormodsæter

Bass

Kjend frå Bergen Big Band – der han er musikalsk leiar, samt hundrevis av små og store prosjekt. Bakgrunn frå jazzlinja i Trondheim, er i dag førsteamanuensis på Griegakademiet. Fast medlem av Erik Halvorsen trio, Svein Olav Herstad trio, Frøydis Grorud kvartett og Eivind Austad trio.

Øyvind Skarbø

Trommer

Øyvind har vore ein premissleverandør i vestlandsk musikkliv ei god stund, like heime især impro som i groovy James Brown. Ein million jarn i elden: Skarbø Skulekorps, Crab is Crap, Bly de Blyant, BMX, 1982 og Håkon Kornstad, for å nemna nokre…

John Derek Bishop

Elektronikk/live-sampling

Spellemannsnominert for samarbeid med Eivind Aarset, best kjend for pseudonymet Tortusa. Slepp plater på Jazzland Recordings, lagar filmmusikk og komponerer musikk for dans og scenekunst.